Algemeen

In 2014 heeft de eerste SAIL plaatsgevonden, ter gelegenheid van het 1200-jarig bestaan van Nederhemert, Aalst en Poederoijen. Aan deze eerste editie deden bijna 40 schepen mee en het was een groot succes. Alle schepen waren op eigen en bijzondere wijze verlicht, waardoor het een schitterende parade van pleziervaartuigen was. Reden om voortaan SAIL vast op de agenda te zetten en vanaf 2017 in de oneven jaren terug te laten komen. In de even jaren afgewisseld door Aalst Maritiem.

SAIL-2017

Dit jaar wordt SAIL op zaterdag 9 september gehouden. De vloot start om 19.30 uur bij Nederhemert-Noord, na het startschot door de nieuwe burgemeester van Zaltbommel, Peter Rehwinkel. Het wordt een druk bezochte en gezellige boel bij het veer van Nederhemert, waar ’t Hèmerts Visserskoor de vloot uitgeleide zal doen.

De naar verwachting 50 schepen zetten dan koers richting Aalst en Poederoijen en zijn vanaf de dijken goed te zien. Voor de kust van Poederoijen ligt een ponton, waarop het zalmvisserskoor “Ongestaagd” de vloot vanaf ongeveer 21.00 uur muzikaal zal onthalen. Na het ponton gerond te hebben, varen de schepen naar het Esmeer en wordt de vloot ontbonden.

 

 

Bij watersportvereniging Het Esmeer wordt iedereen in de feesttent ontvangen en zal de burgemeester de prijsuitreiking op zich nemen en kan men tot in de kleine uurtjes genieten van een feestelijke “afterparty”. Schepen die geen vaste ligplaats bij Het Esmeer of ’t Wrijfhout hebben, mogen gratis overnachten, zodat in alle rust op zondag teruggevaren kan worden naar de thuishavens.

De Route

De route start dus bij Nederhemert en eindigt op het Esmeer. Alle deelnemende schepen moeten verlicht zijn en de vloot wordt geëscorteerd door onder andere de Bossche Reddings Brigade, die in noodsituaties (hopelijk niet aan de orde) hulp kan bieden. Schepen, die niet officieel deelnemen aan SAIL-2017, worden niet toegestaan om in de omgeving van de verlichte vloot te komen. De politie te water zal daar op letten en handhaven.

De deelnamekosten zijn slechts € 10,00 per boot. Alle deelnemers krijgen een officiële SAIL-2017 vlaggetje, wat tijdens de tocht constant goed zichtbaar moet zijn. Alle deelnemende schepen moeten verlicht zijn, van een werkende marifoon zijn voorzien en WA verzekerd. Instructies tijdens de tocht zullen uitsluitend per marifoon bekend worden gemaakt.

Aanmelden / opgeven om aan SAIL-2017 deel te nemen kan
telefonisch: 06 5111 2982
of per email: northshore-holland@planet.nl

Sponsors

SAIL-2017 wordt mogelijk gemaakt door:

De eerste schepen hebben zich al aangemeld!
Alle deelnemers worden in volgorde van aanmelding
hier vermeld.

Martina Maria – Lemsteraak

Time Out – IJlstervlet

Helena – Zalmschouw

The Grange ll – Vision 42

Pinocchio – Drait Performance

Meeuw – Sleepboot

Liberté – Motorkruiser

Hotel Mama – Tjalk

Dageraad – Robert Tucker zeiljacht

Suo Marte – Gillissen kotter

Mardelia – Beachcraft Vlet

Perla – De Corge

t Eiland – Beachcraft

Sharona – Motorkruiser

Luus – Sleepboot

Jantje – Sleepboot

Storm – Sleepboot

Rietaak – Rietaak

Botje – Roeivlet

AA3 – Zalmschouw

Krielaak – Sintelaak

David – Sleepboot

Elisabeth – Sleepboot

Concorde – Sleepboot

Hoop – Sleepboot

Carver – Carver

Njord – Barkas

Arnold J – Bedrijfsvaartuig

Saartje – Motorkruiser

Kornuyt – Curtevenne

Bassi – Motorkruiser

Ardito – Altenakruiser

Ronassis – Motorkruiser

Sooner or later – Fairline 48

Cosninix – Bergumermeerkruiser

Bät – Reddingssloep

• Twee Gebroeders – Skutsje

Billy – Sleepboot

Das Boot – Motorkruiser

Lovina – Motorkruiser

Fyrre – Grundel-Motorkruiser

Searay – Searay 24

Adriana – Zalmschouw

Neeltje – Luxe Motor

Windmail – Motorjacht

Beerepotje; – Motorkruiser

Sophia; – Motorkruiser

Adriaan – Hamburg Barkas

SeaFinder – Sloep

Highfield – RIB

Nieuwe Wereld – Lemsteraak